Vilhelmina Museum

Adress: Museigatan 2, 912 33 Vilhelmina Visa karta

Adress: Museigatan 2, 912 33 Vilhelmina

Vilhelmina museum har en sökbar samling med över 6000 registrerade föremål.

Här hittar du bland annat allmogeredskap, samiska föremål, förhistoriska fynd och ett och annat från vår egen tid.

Om museet

Museet är inrymt i den gamla sockenstugan från 1890-talet. Byggnaden uppfördes efter slöjdaren P A Edmans ritningar och lär vara en av länets bäst bevarade sockenstugor. Under de första 50 åren fungerade byggnaden som sammanträdeslokal för olika möten, kommunalhus, skola, lärarbostad och skolhem. Här anordnades också bröllop och andra typer av kalas.

Museets samlingar

Bland de många förhistoriska föremålen kan nämnas en nästan 2000 år gammal träskida samt glaspärlor från 700-talet. I museets magasin och arkiv finns även många värdefulla dokument, fotografier och föremål som vi nu försöker presentera och tillgängliggöra på vår hemsida. Är du intresserad av att titta närmare i våra samlingar eller forska bland våra gamla dokument är du välkommen att besöka oss. Vårt kontor inryms på bottenplan i tingshuset, mitt i centrum.

Visa mer

Om denna aktivitet

 • Telefonnummer (Bokning)
  +46 94014497
 • Telefonnummer
  +46 94014497
 • E-postadress (Arrangör)
 • Kontaktperson
  Laila Eliasson
 • E-post
 • Webbsida
 • Öppettider
  Museet är öppet alla dagar i veckan mellan 1 juni - 31 augusti Övrig tid kan visning bokas på - tel. 0940 - 14497.
 • Faciliteter
  Trådlöst internet WC Barnvänligt
 • Pris från
  30 Svenska kronor
 • Prisinformation
  per peson INTRÄDE: 30 kr för vuxna. Barn t.o.m 12 år gratis.
Vandrarhem

Vilhelmina/Kyrkstaden, STF Vandrarhem

Avstånd: 373 meter
Kyrkstaden med anor från svunnen tid. På vandrarhemmet bor du i någon av våra lägenheter i de vackra 1800-tals husen. Välj mellan 1-till 4-bäddsrum. Alla med eget kök och wc och många med egen dusch. I Volgsjöstugan finns en gemensam dusch, bastu och tv. Den som förbokar rum garanteras boende för eget bruk.
Hotell

Hotell Wilhelmina

Avstånd: 201 meter
Centralt beläget hotell med fantastiskt läge utmed Volgsjön i Vilhelmina. Nyrenoverat spa med ett stort utbud av behandlingar.
Camping

Saiva Camping / Camping

Avstånd: 1,6 km
Kom och bo på en naturskön plats med egen badstrand och fjällvärlden endast ett stenkast bort. Välj mellan olika timmerstugor eller passa på att övernatta i en lappkåta. Här finns hopptorn, bastukåta och flera andra aktiviteter. Varmt välkommen till Saiva Camping!