Nära möte med samisk kultur

Adress: Storgatan 8 , 91233 VILHEMINA Visa karta

Adress: Storgatan 8 , 91233 VILHEMINA

Risfjells Sameslöjd ligger i centrala Vilhelmina, kom in på ett besök och ta del av fantastiskt samiskt hantverk och samisk kultur. Galleriets interiör präglas av unika handgjorda samiska föremål, däribland världens största samekniv. Här finns även en unik möjlighet att köpa handgjorda knivar, skålar och andra föremål.

Risfjells sameslöjdsgalleri ger besökande en unik möjlighet att få en bättre inblick i samisk kultur. Galleriet, butiken och den samiska museiavdelningen bedrivs av Sven-Åke & Doris Risfjell, båda med rötterna från Vilhelmina. Båda är även bekanta med den samiska slöjdkonsten Duodji, vilken Sven-Åke utövat på heltid sedan 1980 . Denna slöjdform är sällsynt och mycket svår att utföra.

Guidningen tar ca 45 minuter och innehåller även fika.
Välkomna önskar Sven-Åke och Doris!

Show more

Om denna aktivitet

Vandrarhem

Vilhelmina/Kyrkstaden, STF Vandrarhem

Avstånd: 328 meter
Kyrkstaden med anor från svunnen tid. På vandrarhemmet bor du i någon av våra lägenheter i de vackra 1800-tals husen. Välj mellan 1-till 4-bäddsrum. Alla med eget kök och wc och många med egen dusch. I Volgsjöstugan finns en gemensam dusch, bastu och tv. Den som förbokar rum garanteras boende för eget bruk.
Hotell

Hotell Wilhelmina

Avstånd: 118 meter
Centralt beläget hotell med fantastiskt läge utmed Volgsjön i Vilhelmina. Nyrenoverat spa med ett stort utbud av behandlingar.
Camping

Saiva Camping / Camping

Avstånd: 1,6 km
Kom och bo på en naturskön plats med egen badstrand och fjällvärlden endast ett stenkast bort. Välj mellan olika timmerstugor eller passa på att övernatta i en lappkåta. Här finns hopptorn, bastukåta och flera andra aktiviteter. Varmt välkommen till Saiva Camping!