Risfjells Sameslöjd

Adress: Storgatan 8, 912 33 Vilhelmina Visa karta

Adress: Storgatan 8, 912 33 Vilhelmina

Vi vill sprida kunskap om den samiska kulturen på många olika sätt. Vårt företag Risfjells Sameslöjd utgörs av vår butik där du kan köpa äkta sameslöjd, vårt galleri och museum med egna samiska samlingar, guidningar och "hemma hos besök med kulturevenemang ".
I den arktiska delen av vår värld skapar vi sameslöjd, vävar, målninar och jojk framsprungna under inspiration av ljuset från midnattsolen och norrskenet. I vår produktion hittar du bla handgjorda samiska knivar, smycken, tennarmband, kåsor, samiska noid, shaman trumman, vävar, jojk

Du hittar oss i Kyrksta'n i Vilhelmina som ligger i Västerbottens län i Södra Lappland.

Ögat, handens och känslans verk.
I vår butik Risfjells Sameslöjd i Vilhelmina får du ta del av trummor, knivar, kåsor, smycken, askar, armband, trä och hornslöjd, björn och vargspjut, skinnslöjd och skedar.

Unika samiska föremål i vårt galleri och museum.
Världens största samekniv, den unika älghornstrumman, replik på samiska pilbågen, brudkrona i horn och det gamla nåjdmönstret from Marsfjäll.

Nära möte med samisk kulturhistoria.
Hos oss, Risfjells Sameslöjd i Vilhelmina guidas du av oss i vårt samiska museum med gamla samiska bruksföremål. Vi guidar er även ut i Vilhelminas storslagna kulturmarker.

Show more

Om denna aktivitet

 • Telefonnummer (Bokning)
  +46 940 152 05
 • Telefonnummer
  +46 940 152 05
 • E-postadress (Arrangör)
 • Kontaktperson
  Doris & Sven-Åke Risfjell
 • E-post
 • Öppettider
  Mån-Fre 10.00-17.00 Lördag 11.00-14.00
 • Faciliteter
  Handikappvänligt WC
Hotell

Hotell Wilhelmina

Avstånd: 118 meter
Centralt beläget hotell med fantastiskt läge utmed Volgsjön i Vilhelmina. Nyrenoverat spa med ett stort utbud av behandlingar.
Vandrarhem

Vilhelmina/Kyrkstaden, STF Vandrarhem

Avstånd: 328 meter
Kyrkstaden med anor från svunnen tid. På vandrarhemmet bor du i någon av våra lägenheter i de vackra 1800-tals husen. Välj mellan 1-till 4-bäddsrum. Alla med eget kök och wc och många med egen dusch. I Volgsjöstugan finns en gemensam dusch, bastu och tv. Den som förbokar rum garanteras boende för eget bruk.
Camping

Saiva Camping / Camping

Avstånd: 1,6 km
Kom och bo på en naturskön plats med egen badstrand och fjällvärlden endast ett stenkast bort. Välj mellan olika timmerstugor eller passa på att övernatta i en lappkåta. Här finns hopptorn, bastukåta och flera andra aktiviteter. Varmt välkommen till Saiva Camping!