Lebnesnjunje

Visa karta

Sugen på att klättra? 1 km väster om Hotell Kittelfjäll kan du uppleva detta.

Lebnesnjunje är början, eller om man så vill slutet av Kittelfjällskammen. Njunje betyder "utlöpare från fjäll" på sydsamiska, därav namnet. Här kan ni vandra i solsken långt efter solen gått ned i dalen nedanför.
Här gör man en fin eftermiddags- eller kvällstur och går i solsken
Utsikten är storslagen!

Man kan välja två vägar upp, en markerad stig och en klätterled. Klätterleden är försedd med en 300 m lång vajer som gör den möjlig att ge sig på även för förstagångsklättraren. Utrustning finns att hyra på hotellet. Lebnesnjunje är även populärt bland fallskärmshoppare som utövar så kallad basejump, där de kastar sig ut från klipporna och svävar ut över dalen.

Show more

Om denna aktivitet

  • Faciliteter
    Husdjur tillåtna
Vandrarhem

Saxnäsgården, STF Vandrarhem

Avstånd: 31,6 km
Saxnäsgården finns i byn Saxnäs som ligger vackert inbäddat mellan sjö, skog och fjäll efter den populära Vildmarksvägen. Vi vill visa fjällvärlden från sin bästa sida.
Hotell

Saxnäsgården, STF Hotell

Avstånd: 31,6 km
Komplett fjällanläggning i vacker omgivning. Anslutning till Marsfjällen & Kultsjön med tillgång till ett stort utbud av aktiviteter & upplevelser.
Hotell

Hotell Kittelfjäll

Avstånd: 2,5 km
Centralt beläget hotell i Kittelfjäll med Sveriges kanske bästa skidåkning utanför entrén. Stort utbud av boende i olika standard. Restaurang med god standard, nyrenoverad relaxavdelning med bastu och brett utbud av spa-behandlingar.