Silisens Sameviste

Visa karta

Ett gammalt sameviste som minner om bygdens historia. Lämnades orört sedan samerna slutat använda det och är varken särskilt känt eller välbesökt. Renoverades sommaren 1997 till ursprungsskick

Silisens lappläger användes i början av 1900-talet som vår- och höstviste, där samerna stannade till för vila när dom följde renarna på vandring.
Här kunde renarna beta och samerna själva kunde byta verktyg och kläder inför den fortsatta resan ner till vintervistet eller upp till sommarvistena.

Silisens lappläger är en grästäckt plats där samerna samlade renarna för mjölkning eller slakt.
Här finns en torvkåta, stolpbod, bod och en kallkälla där man än idag kan hämta klart källvatten.

Runt lägret finns bengömmor, kåtatomter, härdar och förvaringsgropar som visar på en lång samisk historia i området.

Lägret lämnades orört när samerna slutade använda det och är nu varken känt eller välbesökt.
Sommaren 1997 renoverades det till ursprungsskick.

Show more

Om denna aktivitet

  • Faciliteter
    Husdjur tillåtna
Hotell

Klimpfjällsgården

Avstånd: 34,1 km
Klimpfjäll är en varsamt exploaterad fjällby invid Kultsjöns nordvästra strand med mångsidiga aktiviteter på vintern och sommaren. Den nyrenoverade Klimpfjällsgården med nyinriktad äkta italiensk restaurang blir din utgångspunkt för oförglömliga upplevelser.
Hotell

Hotell Kittelfjäll

Avstånd: 10,6 km
Centralt beläget hotell i Kittelfjäll med Sveriges kanske bästa skidåkning utanför entrén. Stort utbud av boende i olika standard. Restaurang med god standard, nyrenoverad relaxavdelning med bastu och brett utbud av spa-behandlingar.
Stugor och stugbyar

Gränssjöarna

Avstånd: 27,5 km
Gränssjö ligger mitt i Lapplands fjällvärld med fem km till norska gränsen och med tio km till närmsta granne i Bojtiken. På Gränssjöarnas anläggning erbjuds både stugor och camping med många fina fiskevatten i närheten.