Trappstegsforsen

Adress: Marsfjäll Visa karta

Adress: Marsfjäll

Trappstegsforsen är ett vattenfall beläget i närheten av Saxnäs, formad till en trappa där Kultsjöns vatten kastas utför i imponerade kaskader.

Trappstegsforsen den trappstegsformade forsen i Kultsjöån 9 km väster om Saxnäs är kanske Sveriges mest fotograferade vattenfall men här finns också många fler sevärda vattenfall och forsar. I Kultsjöån finns även Bieliteforsen strax nedströms Trappstegsforsen och Dimforsen mellan Stalon och Bielite.

Show more

Om denna aktivitet

  • Öppettider
    Alltid tillgängligt.
  • Faciliteter
    Husdjur tillåtna WC
Hotell

Saxnäsgården, STF Hotell

Avstånd: 4,4 km
Komplett fjällanläggning i vacker omgivning. Anslutning till Marsfjällen & Kultsjön med tillgång till ett stort utbud av aktiviteter & upplevelser.
Vandrarhem

Saxnäsgården, STF Vandrarhem

Avstånd: 4,6 km
Saxnäsgården finns i byn Saxnäs som ligger vackert inbäddat mellan sjö, skog och fjäll efter den populära Vildmarksvägen. Vi vill visa fjällvärlden från sin bästa sida.
Hotell

Hotell Borgafjäll Hotellboende

Avstånd: 22,1 km
Hotellrum spektakulärt byggda på höjden i två eller flera mindre etage, eller familje/juniorsviter. Med stark inspiration av Borgafjällens dramatiska fjällmassiv och starka kontraster bjuder Hotell Borgafjäll på en hotellupplevelse utöver det vanliga.