Samevistet Kyrkberget Vilhelmina

Adress: Kyrkberget Vilhelmina Visa karta

Adress: Kyrkberget Vilhelmina

Uppe på Kyrkberget i Vilhelmina kan du som besökare ta del av en del av den samiska kulturen, här visas på typiska byggnationer som man använt och använder sig av. Här finns torvkåta, sommarkåta, skogssamisk kåta (under uppförande), nybyggarstuga, Njalla och Stabbur.

Vistet ägs av föreningen Vualtjere Duodji;

Visa mer

Om denna aktivitet

  • Webbsida
  • Öppettider
    Vistet går alltid att besöka för att utvändigt titta på byggnaderna. Under Nybyggarveckan, andra veckan Juli, är vistet bemannat och då kan du som besökare få ta del av den samiska kulturen på olika sätt.
  • Faciliteter
    Husdjur tillåtna Barnvänligt
Camping

Saiva Camping / Camping

Avstånd: 1,7 km
Kom och bo på en naturskön plats med egen badstrand och fjällvärlden endast ett stenkast bort. Välj mellan olika timmerstugor eller passa på att övernatta i en lappkåta. Här finns hopptorn, bastukåta och flera andra aktiviteter. Varmt välkommen till Saiva Camping!
Hotell

Hotell Wilhelmina

Avstånd: 399 meter
Centralt beläget hotell med fantastiskt läge utmed Volgsjön i Vilhelmina. Nyrenoverat spa med ett stort utbud av behandlingar.
Vandrarhem

Vilhelmina/Kyrkstaden, STF Vandrarhem

Avstånd: 531 meter
Kyrkstaden med anor från svunnen tid. På vandrarhemmet bor du i någon av våra lägenheter i de vackra 1800-tals husen. Välj mellan 1-till 4-bäddsrum. Alla med eget kök och wc och många med egen dusch. I Volgsjöstugan finns en gemensam dusch, bastu och tv. Den som förbokar rum garanteras boende för eget bruk.